Kako su BH Fanaticosi oduševili cijelu Norvešku

Radiosarajevo.ba
Kako su BH Fanaticosi oduševili cijelu Norvešku
Foto: EHF / Kako su BH Fanaticosi oduševili cijelu Norvešku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena u utakmici drugog kola grupne faze Europskog prvenstva od Portugala i tako napustila takmičenje bez mogućnosti za plasman u naredni krug.

Naša reprezentacija će svoj posljednji susret igrati sa Francuskom, a očekuje se da uprkos tome što nemamo mogućnost da nastavimo takmičenje, da će Zmajevi ponovo imati veliku podršku sa tribine od BH Fanaticosa, piše Sport1.ba.

Herojski oproštaj od Eura: Zmajevi večeras očekuju senzaciju protiv Francuske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati svoju posljednju utakmicu u okviru grupne faze Evropskog prvenstva i ujedno posljednju utakmicu na svom prvom nastupu na Euru. Naša reprezentacija izgubila je dvije utakmice, prvu od Norveške (32:26), te od Portugala u drugom kolu (27:24).

Podrška BH Fanaticosa je toliko oduševila cijelu Norvešku i njezine stanovnike, da su doživjeli nešto što niko drugi od navijača nije imao priliku da doživi. S obzirom da je naša reprezentacija u grupi sa domaćinom, u nedjelju je domaća reprezentacija igrala sa Francuskom, te su karte ubrzo planule.

S obzirom na to da se za duele na Evropskom prvenstvu prodaju dnevne ulaznice koje važe za obje utakmice, ulaznica za duel Bosna i Hercegovina - Portugal vrlo brzo nije bilo u prodaji.

Međutim, tada su u pomoć priskočili norveški redari koji su odlučili uvesti BH Fanaticose na dio tribine na kojem su bili i dan ranije. Osim toga, pohvalili su strast i ljubav koju su BH Fanaticosi pokazali prema reprezentaciji, ali to nije bilo sve oni su ih čak zamolili da ostanu i na duelu Francuske i Norveške, što su navijači našeg nacionalnog tima i uradili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije