Duvnjak proglašen za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva

Fena
Duvnjak proglašen za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva
Foto: EPA-EFE / Domagoj Duvnjak

Kapetan hrvatske muške rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Europskog prvenstva i prije odigravanja finalnog susreta u kojemu će Hrvatska od 16.30 sati u Stockholmu igrati protiv Španije, dok je Igor Karačić uvršten u idealnu postavu prvenstva na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

Iz Europskog rukometnog saveza (EHF) objavili su kako je u glasovanju za najbolje igrače sudjelovalo više od 20,000 navijača te panel EHF-ovih stručnjaka.

Domagoj Duvnjak - undefined

Foto: EPA-EFE: Domagoj Duvnjak

Duvnjak je nagradu za najkorisnijeg igrača zaslužio prvenstveno herojskom predstavom u polufinalu protiv Norveške u petak kada je s osam pogodaka i odličnom igrom u obrani bio najzaslužniji za 29-28 pobjedu nakon dva produžetka.

Iako je izabran za MVP-a prvenstva, Duvnjak nije uvršten u idealnu sedmorku natjecanja. U njoj su uz Karačića još španjolski vratar Gonzalo Perez de Vargas, Norvežani Magnus Joendal i Sander Sagosen na pozicijama lijevog krila i lijevog vanjskog, Mađar Bence Banhidi kao kružni napadač, Slovenac Blaž Janc kao desno krilo i Španjolac Jorge Maqueda kao desni vanjski, prenosi Hina.

Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Nijemac Hendrik Pekeler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije