Želite li trčati drugačiju utrku?

Sponzorisani tekst
Želite li trčati drugačiju utrku?
Foto: Igman 10K / Igman 10K: Trči drugačije, osjeti drugačije!

Igman - Veliko polje, bio je centar svijeta davne 1984., bilo je to mjesto gdje se održavala Olimpijada, mjesto gdje su najbolji tadašnji biatlonci odmjeravali svoje kvalitete. Isto to mjesto, ista ta biatlon staza, utrkom IGMAN10K opet je postalo mjesto okupljanja sportaša, sada samo najboljih rekreativaca trkača iz Sarajeva i ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.

Igman 10K: Trči drugačije, osjeti drugačije! - undefined

Foto: Igman 10K: Igman 10K: Trči drugačije, osjeti drugačije!

U subotu, 8. juna 2019., održava se četvrto izdanje utrke IGMAN 10K, utrke koja je sastavni dio Atletske rekreativne lige (ARL), na kojoj, pored članova ARL, mogu nastupati i rekreativci koji nisu članovi ARL bez profesionalnih trkača.

Ideja za ovom utrkom nastala je iz želje rekreativaca da se disciplina 10 kilometara izmjesti sa staze da ne bi kružili 25 atletskih krugova, i tako smo izabrali našu ljepoticu, naš olimpijski ponos, Igman - Veliko polje. Ova utrka nije klasični kros, jer se trči po biatlon stazi koja je asfaltirana, ali na osnovu svih drugih parametara, može se smatrati krosom jer se trči u prirodi gdje staza jednim dijelom prolazi kroz šumu, konfiguracija terena je raznolika i svi ostali dijelovi su idealni za klasičnu kros utrku, osim tog dijela što imamo više asfalta nego što bi trebalo biti.

Igman 10K: Trči drugačije, osjeti drugačije! - undefined

Foto: Igman 10K: Igman 10K: Trči drugačije, osjeti drugačije!

Najveća čar i ljepota ove utrke jeste prirodno okruženje, puno zelenila, sa čistim zrakom punim ozona, kojeg, u ovom periodu godine, u gradskim sredinama nedostaje. Zahvaljujući ambijentu i čistoći zraka, stvaraju se idealni uvjeti za trčanje, te ukoliko nekim trkačima fali motiva da se uključe u ovu utrku, motiv mogu naći u ovome što će ih ova utrka izvesti na našu olimpijsku ljepoticu, van gradskog smoga.

Više o utrci možete pročitati na ovom linku http://atleta.ba/igman-10km/

Prijavite se!

Trči drugačije, osjeti drugačije!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije