Zabrinutost raste: Zatvoren zeleni bazen u Riju

Radiosarajevo.ba
Zabrinutost raste: Zatvoren zeleni bazen u Riju
Velika konfuzija nastala je među plivačima i publikom u centru Maria Lenk u Rio de Janeiru, u čijim se bazenima održavaju plivačka i natjecanja u drugim vodenim sportovima u sklopu Olimpijskih igara.

Kako javlja BBC, a vidljivo je i na agencijskim fotografijama koje stižu iz Rija, jedan od dvaju bazena iz zasad nejasnih razloga iznenada je poprimio zelenu boju. Dogodilo se to u utorak poslijepodne tokom ženskih sinhroniziranih skokova s daske s visine od deset metara.

Među iznenađenima su bili i neki sportisti pa je tako britanski olimpijac Tom Daley na svom Twitteru objavio fotografiju dvaju bazena - jednog zelenog, a drugog uobičajeno plavog - uz pitanje: "Pa što se dogodilo?!".

Zbog povišene zabrinutosti i žalbi takmičara, uzorci vode su odneseni na ispitivanje, a bazen je zatvoren. Ovu informaciju je objavio plivač Tom Daley. 

On kaže kako se nada da to neće značiti da su proteklih dana plivali u nečemu vrlo opasnom, piše Independent.

Prema pisanju britanskih medija, stručnjaci za održavanje bazena misle da imaju odgovor, a isti je prilično gadan – loša sanitacija (zelena boja je vjerovatno od algi)...što i nije baš dobar način da se započne četvrti dan Olimpijade u Brazilu.

Odgovore ćemo, izgleda, još malo pričekati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije