Wilder objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način

Radiosarajevo.ba
Wilder objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način
Foto: Frank Warren/Twitter / Wilder - Fury
Boksački meč za naslov teškaškog prvaka prema WBC-u u kojem su se ogledali branitelj pojasa Deontaye Wilder i Tyson Fury uzburkao je mnoge duhove nakon što su suci ishod meča proglasili borbom bez pobjednika.

Dogodilo se tako i Wilderu i Furyju da ring po prvi put u karijeri napuštaju bez pobjede, s tom razlikom da je ovakav ishod rezultirao Wilderovim zadržavanjem pojasa osvojenog u januaru 2015. i uspješno obranjenog sada već osam puta.

Što se samog toka meča tiče, priča je ovakva – Fury je dominirao deset rundi, no i pretrpio dva rušenja što ga je vjerovatno koštalo pobjede. Prvi je put pao u devetoj rundi, a potom i u posljednjoj.

Obojica su nakon meča pričala o zasluženoj titulu, a Furyjev trener Ben Davison bez ustrčavanja izjavio:

“Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u historiji sporta. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega.”

Od svojeg viđenja ishoda ne odustaje, pak, Wilder koji je po završetku meča ustvrdio da je s dva nokauta zaslužio pobjedu, a sad je otišao i korak dalje.

Na Instagramu je objavio video koji mu, siguran je u to, daje za pravo u onome što tvrdi.

"I dalje šaljite snimke zbog bolesnih mamoje*aca koji mrze što sam pobijedio, slijepih mamoje*aca koji se ne mogu sučeliti sa stvarnošću i mamoje*aca koji ne žele američki uspjeh", napisao je Wilder.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Deontay Wilder (@bronzebomber) on


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije