Vučko trail: Nenad Tasić i Neira Odobašić pobjednici utrke na 13 kilometara

Radiosarajevo.ba
Vučko trail: Nenad Tasić i Neira Odobašić pobjednici utrke na 13 kilometara
Foto: Radiosarajevo.ba / Vučko trail 2018

Završena je prva od tri utrke ovogodišnjeg Vučko traila koji organizira Planinarsko društvo Željezničar. Trkači koji su nastupili na utrci od 13 kilometara završili su takmičenje, a pobjede su odnijeli Nenad Tasić u muškoj i Neira Odobašić u ženskoj konkurenciji. 

Srbijanski takmičar završio je utrku s vremenom 1:12.01, dok je drugi bio prošlogodišnji pobjednik Stefan Anić iz kluba TK Mokro s vremenom 1:15.36. Treće mjesto zauzeo je Marko Kožul iz Trail sekcije HPD Prenj 1933. s vremenom 1:17.47.

Vučko trail 2018 - undefined

U konkurenciji dama pobjednica Neira Odobašić iz kluba Marathon Sarajevo stazu je istrčala u vremenu 1:35.01. Druga je bila Aida Šahbegović iz PK Nomadi s vremenom 1:47.14, dok je treće mjesto zauzela Anita Pašagić-Kapetanović s vremenom 1:47.40.

Vučko trail 2018 - undefined

Uskoro se očekuje i završetak utrke na 39 kilometara. Pobjednici se već znaju. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Marko Starčević, a kod dama Jasmina Kavazović. Više o utrci na 39 kilometara moći ćete pročitati nešto kasnije.

Radiosarajevo.ba je na terenu s trkačima i cijeli dan ćemo vas izvještavati o dogadjanjima na ovoj, najatraktivnijoj i najljepšoj utrci u BiH.

Sponzori Vučko traila:

Visit Sarajevo, Supradyn, Tosama, BH Telecom, Optika Loris, Lake Hospitality, The Brew Pub, Red Bull, ZOI 84, GBT, Općina Trnovo, PD Željezničar, Face TV i Radio Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije