Dodik s Vučićem u Beogradu dočekao odbojkašice

Radiosarajevo.ba
Dodik s Vučićem u Beogradu dočekao odbojkašice
Foto: AA / Dodik i Vučić dočekali odbojkašice Srbije

Pobjeda ženske odbojkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Japanu obradovala je sve građane Srbije i cjelokupan narod, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na prijemu reprezentacije u Beogradu, dodavši da će im država pomagati brzo i efikasno.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion svijeta po prvi put u historiji, pobjedivši Italiju sa 3:2 u Japanu.

Predsjednik Srbije izjavio je da je pobjeda obradovala sve građane Srbije i cjelokupan narod, te da se sjetio filma "Zlato za odvažne", "zato što ništa tačnije ne postoji".

"Zlato je uvijek za hrabre, vrijedne, one koji su spremni za žrtvu i one koji nikada ne odustaju..Hvala što ste pokazale kako se ide do cilja, to je važna lekcija za sve nas", rekao je.

Kako je dodao, ono malo kako država može da pomogne, to će da uradi "brzo i efikasno".

"Mi se nadamo zlatu i sa Olimpijskih igara, vidim da ste u Aziji i u Japanu navikle da pobjeđujete", dodao je, poručivši odbojkašicama da se još nekoliko puta vrate sa zlatnim medaljama.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prenio je čestitke svih ljudi iz RS, pogotovo sa Pala i Jahorine gde su obavljene pripreme.

"Uvijek nam je drago kada vidimo da u reprezentaciji Srbije, a posebno u odbojci, imamo igrače sa našeg prostora", kazao je, istakavši da je veoma važna poruka da je ova pobeda za sve Srbe bez obzira gde se oni nalaze.

Dodik je dodao i da je veoma zadovoljan što je Vučić pokazao spremnost da se svi problemi Odbojkaškog saveza Srbije reše.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić izrazio je veliku sreću što je podarena ovolika radost celoj državi i što vidi da to ima ko da ceni u ovoj zemlji.

"Hvala vam, gospodine Vučiću, što će ekipa do kraja nedelje dobiti te premije", rekao je, naglasivši da njima podrška puno znači.

"Naš put do medalje nije bio nimalo lak, ali smo veoma srećne kada osvajamo medalje za našu zemlju i narod i nastavićemo da dajemo sve od sebe", rekla je kapiten reprezentacije Maja Ognjenović.

Vučiću i Dodiku su odbojkašice poklonile lopte sa potpisima svih igračica, a selektor Zoran Terzić je Vučiću kao "prijatelju odbojke" uručio medalju sa svjetskog prvenstva, na šta je Vučić rekao da će to biti čuvano u Predsedništvu Srbije, kako bi svi koji dolaze mogli da vide medalju.

Za žensku reprezentaciju Srbije danas će biti organizovan i svečani doček ispred Skupštine Beograda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije