Vraćaju se naši srebrni odbojkaši: Svi na doček!

Radiosarajevo.ba
Vraćaju se naši srebrni odbojkaši: Svi na doček!
Srebrni odbojkaši Bosne i Hercegovine danas se vraćaju u Sarajevo s Paraolimpijskih igara održanih u brazilskom Rio de Janeiru.

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci će  avionom iz Minhena sletjeti na sarajevski aerodrom u 12.35 sati.  

Reprezentacija BiH osvojila je srebrnu medalju na 15. paraolimpijskim igrama, a u finalu su poraženi od reprezentacije Irana s 3:1 (25:21, 21:25, 25:18, 25:15).

U petom uzastopnom finalu paraolimpijskih turnira između dvije najbolje selekcije na svijetu, Iranci su bili bolji i osvojili šesto paraolimpijsko zlato.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića pružili su maksimum, posebno u drugom setu, ali su se na kraju morali oprostiti od titule koja zasluženo ide u Teheran.

U dosadašnjih pet paraolimpijskih nastupa odbojkaši BiH osvojili su dva zlata, u Atini 2004. i Londonu 2012, dok su srebra izborili u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. te u Rio de Janeiru.

Na paraolimpijskom turniru u Riju odbojkaši BiH u pet susreta ostvarili su tri pobjede i dva poraza.  U grupnom dijelu takmičenja maksimalnim rezultatima savladali su Ukrajinu i Kinu, te u polufinalu Egipat, dok su dva puta poraženi od Iranaca

Osim paraolimpijskih medalja, najuspješnija sportska ekipa BiH devetostruki je evropski i trostruki svjetski prvak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije