Vikend u Konjicu u znaku 'Green Lake BH Triathlon Cupa'

Sponzorisani tekst
Vikend u Konjicu u znaku 'Green Lake BH Triathlon Cupa'
Foto: Green Lake BH Triathlon Cup / Green Lake

Za vikend 17. i 18. augusta u Lisičićima kod Konjica, na prekrasnim obalama Jablaničkog jezera, bit će održan veliki međunarodni triatlon GREEN LAKE BH Triathlon Cup 2019.

Iako se održava prvi put, ovaj događaj mnogo obećava, jer je već okupio 170 prijavljenih takmičara i takmičarki iz devet zemalja, kako iz regije tako i iz svijeta (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Kanada), što mnogo govori o potrebi za okupljanjem zaljubljenika u ovaj sport, koji obuhvata tri dicipline - plivanje, biciklizam i trčanje.

Bosna i Hercegovina obiluje prekrasnim jezerima, a Jablaničko jezero je jedno od najljepših i najvećih u ovoj državi i upravo zato i zbog infrastrukture organizatori, Udruženje rekreativaca sportista 'Trčanje i to', odlučili su se ovaj događaj održati upravo tu, u Lisičićima, naselju koje ima historiju i u kojem će se ispisivati najljepše stranice bosanskohercegovačkog triatlona. Značaj jednog ovakvog događaja je prepoznao i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, koji mu je podršku dao od samog početka organizacije.

Posebnost ovog triatlona je i u tome što je na njega prijavljeno više od 40 žena, od kojih će se mnoge u ovom sportu okušati prvi put. Nije tajna da je sportistkinja iz ove oblasti u našoj državi dosad bilo jako malo. Zaslugom URS 'Trčanje i to' triatlonaca i triatlonki je sve više i hrabre žene imat će priliku svoje triatlonske karijere početi upravo na ovom mjestu i događaju koji parira najbolje organiziranim triatlonima širom regije.

Najmlađi prijavljeni takmičar je Mustafa Jamak (13) iz Sarajeva, koji je među najbržim takmičarima na supersprint distanci na Balkanu (drugi) i u Evropi, a najstariji Jusuf Borić (60) iz Lisičića, lokalni takmičar koji će učešće na takmičenju uzeti zajedno sa svojim sinom. Osim njih, na takmičenje će doći i najbolji triatlonci iz regije, državni prvak i prvakinja iz Hrvatske, Dejan Patrčević i Maja Bonačić, te mnogi drugi profesionalci, ali i rekreativci i početnici u ovom sportu.

Koliko je ovaj događaj značajan za lokalnu sredinu govori činjenica da su gotovo svi smještajni kapaciteti u Konjicu i okolini popunjeni, što govori i o ekonomskoj isplativosti ovog događaja za lokalnu sredinu. Organizator se pobrinuo da uveže takmičare i smještajne kapacitete, te da Konjic i okolinu u najboljem svjetlu predstavi takmičarima, njihovoj pratnji, ali i cijeloj trkačkoj i triatlonskoj zajednici, koja željno iščekuje Green Lake kao najveći ikad organizovani triatlonski događaj u Bosni i Hercegovini.

Više o samom događaju možete naći i na web stranici www.greenlaketriathlon.com, a ukoliko se uslikate s jednim od bilborda #DARETODREAM, u skladu s motom ovog događaja i postavite na Facebook stranicu GREEN LAKE BH Triathlon Cup 2019, potencijalno ćete biti dobitnik prekrasne majice, ali i drugih vrijednih nagrada sponzora ovog događaja, koje čekaju samo one koji se usuđuju sanjati i ostvarivati svoje snove. GREEN LAKE, veliki san mnogih takmičara, podržali su Uni Credit banka, BH Pošte, Metromedia, kompanija Igman, turistička agencija Insider, Sarajevska pivara sa Lejlom, vodom ljubavi, Beurer i drugi prijatelji projekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije