Uznemirujuće snimke: Stravičan nokaut strašnog Britanca umalo ubio bivšeg prvaka

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće snimke: Stravičan nokaut strašnog Britanca umalo ubio bivšeg prvaka
Britanac Dillian Whyte brutalno je sinoć u Londonu nokautirao Australca Lucasa Brownea i odbranio je naslov WBC Silver prvaka svijeta teške kategorije.

Meč protiv do sinoć neporaženog Brownea donio je Whyteu još jednu veliku pobjedu na putu do novog obračuna s Anthonyjem Joshuom, a sve je bilo gotovo u šestoj rundi.

Prema reputaciji dva borca, trebao je to biti praznik boksa, ali fanovi ipak nisu dobili očekivani spektakl. Umjesto toga, dobili su jednostrano prebijanje Brownea, koje je Whyte završio brutalnim nokautom u šestoj rundi, nakon kojeg se Australac srušio u nesvijest.

38-godišnji bivši prvak, do sada neporaženi Browne (25-1, 22 KO), došao je u London vratiti se tamo gdje je bio prije nego je suspendiran zbog pada na doping testu (Clenbuterol, supstanca na koju je pao Canelo Alvarez).




Tada je ostao bez WBA pojasa, koji je sada kod Anthonyja Joshue, a povratku među kandidate za vraćanje istog se nadao u meču protiv Whytea. Na kraju se dogodilo apsolutno suprotno.

Whyte je nekoliko puta brutalno pogodio Australca, a borbu je zaključio strahovitim lijevim krošeom. Browne nakon nokauta nije izgledao dobro. Hitno mu je ukazana ljekarska pomoć, dat mu je kisik i prebačen je u bolnicu gdje se za sada dobro oporavlja.

Dillianu Whyteu je ovo 23. pobjeda u 24 održana meča. Jedini poraz je doživio od Anthonyja Joshue, no nakon niza pobjeda vjerovatno će ponovno dobiti priliku u ringu protiv neporaženog sunarodnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije