Uskoro zatvaranje prijava za Vučko Trail 2018!

Radiosarajevo.ba
Uskoro zatvaranje prijava za Vučko Trail 2018!
Na Vučko Trail se, do danas, prijavilo preko 400 takmičara iz 13 zemalja, koji će u subotu 23.6.2018 godine, trčati stazama Visočice i Bjelašnice.

"Kapacitet od 250 takmičara za Zelenu stazu na dužini 15 km u potpunosti je ispunjen prije vremena. Raduje nas ovakav interes za Vučko Trail, koji premašuje unaprijed određene limite, ali i ne iznenađuje, s obzirom da smo u ovogodišnju trku uložili velike napore koji su urodili plodom", saopšteno je iz Planinarskog društva Željezničar, organizatora Vučko Traila.

Uplatama za Plavu stazu od 39 km i Crvenu stazu od 60 km u naredna dva dana, odnosno do 23:59 h u subotu, 9. 6. 2018. godine, osiguravate potpuni startni paket. Navedene dvije staze su istovremeno ITRA-point staze, što znači da oni koji sudjeluju na njima dobijaju poene Svjetske trail organizacije. Trka od 60 kilometara je takođe kvalifikaciona trka za najveću i najpoznatiju svjetsku trku - Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

Inače, u toku je uređivanje Vučko Trail staza, na čemu predano rade članovi PD Željezničar i volonteri iz BiH i inostranstva. Iz PD Željezničar su izrazili i zahvalnost svim sponzorima i napomenuli da je jedna od svrha navedene trail utrke popularizacija ovog sporta u BiH, ali i plasiranje naših planina na svjetsku mapu svjetskih trail utrka.

Prijave je moguće izvršiti na linku u nastavku: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/550

"Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom na ovom događaju pruže podršku takmičarima uz ugodno druženje na Babinom dolu, za koje su zaduženi The Brew Pub i DJ Zlijay", poručuju organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije