"Uništit ću te": Europski bokserski prvak optužen da Erdoganu prijeti ubistvom

J. M.
"Uništit ću te": Europski bokserski prvak optužen da Erdoganu prijeti ubistvom
Foto: Seven/Anadolija / Ünsal Arik i Recep Tayyip Erdogan

Njemački bokser turskog porijekla Ünsal Arik ponovo se našao na meti turskog javnog tužioca. Europski bokserski prvak optužen je da prijeti ubistvom turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu!

Nakon što je Arik ranije optužen za vrijeđanje predsjednika Turske, sada je predmet pravosuđa u Ankari zbog pjesme s naslovom "Ben seni yok edecegim" ("Uništit ću te") koju je u postavio na Youtube. 

U spotu slavni bokser repuje na turskom dok se boksuje s kartonskom figurom Recepa Tayyipa Erdogana. Zbog toga mu prijeti zatvorska kazna od 15 godina.

"Navodi optužnice su apsurdni, ali sam se na to već navikao kada je u pitanju tursko pravosuđe. Jasno je da ne mogu putovati u Tursku, jer mi prijete zatvorom. Režim u Ankari želi me kazniti samo zbog moje javne kritike Erdogana. Zapravo se želim suočiti s optužbama, ali advokat mi savjetuje da to ne učinim", rekao je Arik za Bild.

Tvrdi da je njegova porodica takođe na meti turskog pravosuđa.

"Znaju da živim u Njemačkoj i da nisam bio u Turskoj već godinama. Žele me slomiti vršeći pritisak na moju porodicu. Ali, neće uspjeti, nastavit ću se boriti za demokratiju u Turskoj", rekao je 39-godišnji bokser koji će se 16. novembra boriti za svjetsku titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije