UFC 243: Israel Adesanya nokautirao Whittakera i postao prvak

Radiosarajevo.ba
UFC 243: Israel Adesanya nokautirao Whittakera i postao prvak
Foto: Screenshot / Adesanya nokautirao Whittakera

Svaki poraz u borbi za titulu prvaka je bolan, a onaj koji dođe pred domaćim navijačima posebno je težak. Tako je Nigerijac sa novozelandskim pasošem Israel Adesanya slavio protiv Australca Roberta Whittakera

Bio je to taktički fantastičan pristup borca s Novog Zelanda, koji je uspješno eskivirao većinu napada, a svoje kontre učinio ubojitima. Jednom takvom završio je borbu minutu i pol prije kraja druge runde, piše Fightsite.hr.

Bio je Australac agresivan i željan borbe, smislio je nekoliko dobrih kombinacija i tražio je najbolji način kako im pronaći pravo mjesto. No, novi prvak bio je spreman upravo na to, u detalj je pročitao plan dosadašnjeg prvaka i njegovog tima te je već u drugoj rundi uspio kapitalizirati pripremljeno.

Adesanya je provukao hirurški preciznu desnu između Robertovih ruku. Odmjeren udarac zapravo je otvorio prostor za lijevi kroše koji sjeda savršeno. Whittaker je ozbiljno uzdrman, pokušava izaći iz otvorenog okršaja, no gubi kontrolu nad nogama i pada na leđa. Adesanya kreće prema njemu, na podu pogađa još nekoliko udaraca i tu je bilo gotovo. Israel Adesanya postao je novi UFC prvak srednje kategorije i vlasnik profesionalnog omjera 18-0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije