U Sarajevu na programu međunarodni badminton turnira "Sarajevo Open 2017"

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu na programu međunarodni badminton turnira "Sarajevo Open 2017"
Peti međunarodni badminton turnir Sarajevo Open 2017., održat će se 25. novembra 2017. u Sportskom centru Skenderija.

Organizator takmičenja je Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve, a takmičenje su pomogli Ministarstvo kulture i sporta KS, te društveno odgovorne kompanije.

Na ovaj turnir prijavljeno je 200 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosna i Hercegovine, Danske i Ukrajine, a takmičenje će se održati na 12 terena, dok organizator očekuje da će se za 12 sati, koliko će turnir trajati, odigrati preko 400 mečeva.

Badminton turnir "Sarajevo Open 2017" dokazuje da veza sporta i turizma može biti velika prilika za razvoj Kantona Sarajevo.

Badminton_2017_Poster.jpg - undefined

Sekcija Udruženja "Sarajevo badminton“, već drugu godinu je uključena u asocijaciju ADA (Alps - Danube - Adria), te već nekoliko godina vrijedno promoviše badminton kao Olimpijski sport i drugi najpopularniji sport na sijetu.

Ovaj sport bez sumnje predstavlja najbrže rastući sport u svijetu isključivo zbog činjenice da se istim mogu baviti svi od 7-77 godina starosti, svih polova, socijalnih grupa i vještina. 

kako su naveli iz ovoga kluba, prije tri godine su brojali 10-15 članova dok danas okupljaju više od 100 aktivnih članova a na svakom treningu se pojavi oko 30-40 članova, te su posebno ponosni na našu školu badmintona za djecu, koja je najbrže rastući segment naših aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije