U Mostaru povrijeđena aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland

Radiosarajevo.ba
U Mostaru povrijeđena aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland

Tokom priprema za kvalifikacijske skokove Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva koje se danas održavaju u Mostaru, skokom sa Starog mosta povrijeđena je aktuelna prvakinja Red Bull Divinga Rhiannan Iffland, koju su pripadnici spasilačke službe čamcem niz Neretvu odvezli prema Kliničkom centru "Dr. Safet Mujić"

Iako je aktuelna prvakinja bila jako uzbuđena zbog gostovanja u Mostaru sudeći prema trenutnoj situaciji njena daljnja borba za titulu u Mostaru je upitna.

Prilikom prvog susreta s Neretvom, nakon treninga, zbog jake riječne struje i hladne vode,  Stari most je Iffland s ostalim kolegama ocijenila jednom od najtežih lokacija u prvenstvu Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. 

„Jako sam uzbuđena što sam ponovo ovdje u Mostaru, gdje su skokovi tako važan dio kulture. Ove godine se borim za titulu i dobrim nastupom ovdje mogla bih je zapečatiti,“ kazala je aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland nakon prvog ovogodišnjeg susreta s Neretvom.

No, s obzirom na to da je zadobila povrede tokom pripremnog skoka za kvalifikacije i odvezena u Klinički Centar Dr. Safet Mujić u Mostaru, njen novi skok s UNESCO-ovog spomenika u Neretvu i daljnji nastavak takmičenja u Mostaru za sada je upitan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije