U četvrtak 75. Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza u BiH

Radiosarajevo.ba
U četvrtak 75. Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza u BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa sjednice Žirija Sportskog saveza u BiH

Sportski savez Bosne i Hercegovine 23. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirat će 75. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2019. godinu u BiH.

Izbor najboljih tradicionlno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao predsjednik žirija Nihad Selimović, Sportski savez u BiH bira najbolje u 12 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, najuspješniji sportista – paraolimpijski sportovi, najuspješniji trener – paraolimpijski sportovi.

"Ovaj izbor je stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Sportisti su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i Sportski savez u BiH na ovaj način im se želi zahvaliti”, kazao je Nihad Selimović, predsjednik žirija.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2019. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održan 23. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije