Tyson Fury slavio raskrvavljena oka: Ovo je najgori meč ikad

Radiosarajevo.ba
Tyson Fury slavio raskrvavljena oka: Ovo je najgori meč ikad
Printscreen / Tyson Fury slavio raskrvavljena oka: Najgori meč ikad održan

Tyson Fury (31) preživio je jedan od najstresnijih mečeva u karijeri. Britanski bokser pobijedio je Šveđanina Otta Wallina (28) na priredbi u Las Vegasu jednoglasnom sudijskom odlukom.

No, još u trećoj rundi od 12 neporaženi teškaš dobio je gadnu posjekotinu iznad desnog oka nakon sudara glavama. Krv je šikljala, nekako su ga pokrpali i uspio je izdržati do kraja i slaviti.

„Znam da bi Ottov otac bio jako ponosan na sina. Bila je to sjajna borba, dobio sam udarac u oko i to je promijenilo meč. Većinu vremena nisam mogao vidjeti na to oko. A onda je došlo i do sudara glavama i opet sam dobio porezotinu. Dobrih i teških 12 rundi“, priznao je Fury, pišu 24sata.

Najavio je i veliki revanš protiv Deontaya Wildera 22. februara u New Yorku. Podsjetimo, prvi sudar u decembru prošle godine u Los Angelesu završio je bez pobjednika.

Otac John nije ga štedio u analizi meča... Najblaže rečeno.

„Ovo je najgore što sam vidio od Tysona. Ponosan sam kako se provukao, ali mora biti iskren i reći da stvari nisu dobre. Istrošio se nakon druge runde, a prošao je osam sedmica pripremnog kampa. Bio je slab kao mačić. Imao je 115 kilograma i upozoravao sam ga, mora biti na 120. Da se mene pitalo, njegova tima ne bi bilo. A zadrži li ga, neće biti ni njegove karijere“, oštar je bio tata Fury.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije