Tuka poslao fanovima poruku iz Zuricha, evo gdje ga možete gledati večeras u finalu

Radiosarajevo.ba
Tuka poslao fanovima poruku iz Zuricha, evo gdje ga možete gledati večeras u finalu
Foto: Arhiv / Amel Tuka

Najbolji bosanskoherecgovački atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti u utrci na 800 metara  u Zurichu, u finalu Dijamantske lige.

Ovo će biti treći Tukin nastup na mitinzima Dijamantske lige u ovoj sezoni, nakon što je u Monaku osvojio treće mjesto s najboljim rezultatom sezone (1:43,62), te u Laussani gdje je bio šesti.

Tuka je kazao da ga za Zurich vežu lijepe uspomene, s obzirom na to da se u tom gradu prvi put plasirao u finale Europskog prvenstva 2014. godine.

"Na utrku sam došao direktno s visinskih priprema u St. Moritzu, gdje sam proveo dvije sedmice. Odmah poslije utrke vratit ću se u St. Moritz i nastaviti s treninzima, do 3. septembra kada me očekuje utrka u Zagrebu, a potom 10. septembra nastup za reprezentaciju Europe protiv SAD-a", kazao je Tuka.

Večeras očekuje brzu utrku, s obzirom na to da nastupa osam najboljih 800-metraša u Dijamantskoj ligi.

"Nema sumnje da će biti izuzetno brza utrka, ali želim da uživam, da sam sebe testiram i vidim mogućnosti nakon priprema. Ovo je sve put do SP-a u Dohi gdje je bitno da budem sto posto spreman. Ove utrke će mi poslužiti kao generalne povjere i put da tempiram formu", rekao je Tuka za Fenu. 

Utrka na 800 metara počinje u 20 sati i 13 minuta, a ljubitelji atletike mogu je gledati u direktnom TV prijenosu na kanalu Sport klub 3

Amel Tuka od svih osam učesnika ima treće vrijeme ove sezone. Bolji od njega su samo Nijel Amos, vlasnik najbojeg vremena u ovoj sezoni (1:41.89), te Ferguson Cheruiyot Rotich, koji ima drugi najbolji rezultata.

Pored spomenute trojke u finalu će još trčati Wyclife Kinyamal i Emmanuel Kipkurui, Kanađanin Brandon McBride, te čak trojica Amerikanaca - Danovan Braizier, Clayton Murphy i Harun Abda.

Tuka trči u stazi jedan.

Poslušajte izjavu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije