Tatjana Đekanović nakon nastupa: Rezultat nije katastrofa

Radiosarajevo.ba
Tatjana Đekanović nakon nastupa: Rezultat nije katastrofa
Čast da prva predstavlja svoju državu na 31. ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru imala je streljačica Tatjana Đekanović.

Devetnaestogodišnja Tatjana Đekanović, članica Streljačkog kluba Geofon iz Teslića, nastupila je u kvalifikacijama u disciplini gađanja zračnom puškom 10 m, u konkurenciji 51 prijavljene takmičarke i zauzela 35. mjesto.

"Nakon današnjeg takmičenja Tatjana i ja smo zadovoljni uspjehom zato što je ona 110. bila na svjetskoj rang listi, a ovdje su došle 53 najbolje žene u svijetu, a na Olimpijadi je ona zauzela 35. mjesto. Rezultatski je mogla još više u minimalno tri kruga. Ovo je jedno veliko iskustvo za Tatjanu i mi ne mislimo stati na ovoj Olimpijadi pošto Tatjana ima 19 godina", rekao je nakon Tatjaninog nastupa trener Neven Rešić. "Pričao sam i sa drugima ovdje, kažu da je ovo dobar rezultat za mladog strijelca i da na sljedećoj Olimpijadi možemo biti mnogo bolji."

"Još sam pod utiskom nakon gađanja. Da budem iskrena, plasmanom i rezultatom nisam toliko zadovoljna jer sam na treninzima u proteklih par dana dobro gađala. Možda je upravo to uticalo na moju psihu. Prije mene je nastupila pobjednica iz Kine, što je vjerovatno uz moje neiskustvo uticalo na konačan rezultat. Ali svakako nije katastrofa, onaj ko se razumije u streljaštvo zna da je on dovoljan i za finale", rekla je naša Olimpijka Tatjana Đekanović nakon nastupa.

"Treba još puno da radim i trudim se da se dokažem. Sretna sam što sam imala priliku sa 19 godina da učestvujem na Olimpijskim igrama i najavljujem u budućnosti još puno dobrih rezultata, ovo je samo početak. Olimpijada je stvarno nešto posebno, svi mi čestitaju, a ja sam još uvijek zbunjena", rekla je Tatjana.

Na Olimpijadi je, kako kaže, bilo dosta iznenađenja.

"Vidim da su svi takmičari imali tremu, a to se najbolje može vidjeti po spisku finalista, na kojem nema mnogo favorita", kazala je Tatjana Đekanović.

Najbolji rezultat ostvarila je Kineskinja Du Li s 420,7 kruga, što joj je bilo dovoljno za olimpijski rekord.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije