Sarajevo / Svjetski prvaci u skokovima dolaze na Bentbašu

01. 08. 2019. u 08:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U okviru sportsko-turističke manifestacije “BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019” koja će se održati u subotu 03. augusta s početkom u 14 sati na sarajevskoj Bentbaši.

Pored mnogih drugih takmičara svoj dolazak su potvrdili i trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poredtku za 2019.godinu Rhiannan Iffland iz Australije , te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017.godine, osvajač bronzane medalje sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poredtku , Meksikanac Jonathan Paredes.

- Kao najavljeno iznenađenje, svoje umijeće u izvođenju skokova u vodu publici na Bentbaši, Rhiannan i Jonathan predstavit će u revijalnom dijelu programa. Na taj način oni će dati svoj doprinos cjelokupnom eventu i ujedno najaviti Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru. Sigurni smo da će slika sa Bentbaše obići svijet, te da ćemo uživati u izvedbi skokova. – izjavio je organizator Dino Bajrić

 

NEMA KOMENTARA