Sve spremno za 7. međunarodni badminton turnir „Sarajevo Open 2019“

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za 7. međunarodni badminton turnir „Sarajevo Open 2019“
Radiosarajevo.ba / Sve spremno za 7. međunarodni badminton turnir „Sarajevo Open 2019“

Sarajevo će tokom vikenda biti domaćin 7. Međunarodnog badminton turnira “ Telemach SaBad Open 2019“, koji se igra kao finalni turnir regionalne rekreativne ADA badminton lige 2018/2019 (Alps-Danube-Adria League).

Takmičenje počinje 8. juna (subota, 8 sati) u Dvorani Juan Antonio Samaranch, u Zetri.

ADA badminton liga je najmasovnija sportskorekreativna Liga u regiji jugoistočne Europe i Balkana.

Regionalna ADA Liga u badmintonu se bazira na organizaciji sedam badminton turnira (Zagreb, Brežice, Ljubljana, Begrad, Opatija, Varaždin i Sarajevo), te baštini tradiciju antifašističke borbe i širi mir i dobro za sve.

Ova liga aktivno doprinosi razbijanju predrasuda, te boljoj multietničkoj saradnji i na kraju promociji badmintona, rekreativnog i amaterskog sporta u regionu.

„Međunarodni badminton turnir Sarajevo Open 2019. je prilika za nadmetanje, razmjenu iskustava, znanja i vještina u badmintonu i kreiranje smjernica/mehanizama za razvoj i jačanje badmintona kao olimpijskog sporta u regiji. Sveukupni cilj projekta je doprinijeti razvoju rekreativnih aktivnosti, te razvoju badmintona kao sporta i filozofije zdravog života“, najavio je organizator ovog takmičenja, Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve.

Očekuje se učešće oko 250 takmičara uglavnom iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Takmičenje će se odvijati cijeli dan u četiri jakosne grupe na 15 terena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije