Svaka čast, gospođo: 70-godišnjakinja postala šampionka u bodybuildingu!

Radiosarajevo.ba
Svaka čast, gospođo: 70-godišnjakinja postala šampionka u bodybuildingu!
Foto: Facebook / Rebecca Woody

Rebecca Woody, 70-godišnjakinja iz Missourija, prilična je svjetska senzacija.

Naime, ova vremešna gospođa ovog je aprila postala šampionka u bodybuildingu (!!!), a nije je zaustavio ni artritis, koji joj je dijagnosticiran još 1982. godine, kada su joj doktori rekli da se neće moći baviti ni fitnesom, a ne bodybuildingom. 

Artritis je, podsjetimo, oboljenje koje uzrokuje bol, oticanje i ukočenost zglobova.

No, Rebecca, koja je odrastala uz oca fanatika za fitnessom, odlučila je prkositi prognozama, doktorima i artritisu i postala je šampionka.

Bodybuildingom počela se baviti u tridesetim godinama kada je, iz radoznalosti, počela da diže tegove uz želju da skine težinu nakon što je rodila treće dijete.

Od tog dana, počela je nizati uspjeh za uspjehom i takmičila se na 39 takmičenja!

Ovog aprila, takmičila se u kategoriji bodybuilding physique za osobe koje imaju više od 35 godina. Bila je apsolutno najstarija, ali je osvojila prvo mjesto za bodybuilding i drugo za kategoriju physique.

Kaže da, zahvaljujući treningu, uživa sa suprugom Steveom (56), a tvrdi da joj redovna vježba i dizanje tegova zapravo ublažavaju simptome artritisa.

Nažalost, kaže da se i danas suočava s čestim, negativnim komentarima, pogotovo od žena, koje joj govore da izgleda kao muškarac i da ne žele izgledati kao ona, ali...: "Takve stvari me više ne pogađaju. Nekad sam se brinula, ali više ne."

Trudi se hraniti zdravo, ali voli pojesti picu, meksičku hranu te popiti koji koktel ili vino. Savjetuje da se ne odričete onog što volite, ali da jedete i pijete umjereno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije