Stravična povreda boksača: Krvi je bilo i oko ringa

Radiosarajevo.ba
Stravična povreda boksača: Krvi je bilo i oko ringa
FOTO: Boxingscene.com / Badou Jack

Šokantne scene odvile su se na boksačkom meču u Las Vegasu. Nakon sudara glavama švedskom je boksaču pukla koža na čelu, a u nastavku borbe rana se samo proširila.

Krvi je bilo posvuda, a ranjeni Badou Jack nije bio ni svjestan kako izgleda njegovo čelo. Predborba Mannyju Pacquiau između Browna i Jacka u Las Vegasu otišla je sve do sudačke odluke jer doktor ovu ozljedu nije okarakterizirao vrijednom prekida.

 Badou Jack - undefined

Foto: Joe Camporeale:  Badou Jack

U sedmoj rundi došlo je do sudara glavama između boraca, a spomenuti Jack zaradio je gadnu posjekotinu. Meč je nakratko prekinut, a doktor je dopustio da se Šveđanin nastavi boriti. Svaki udarac Browna u Jackovu glavu samo je širio posjekotinu, a povrijeđeni boksač ništa nije vidio od krvi koja mu je ulazila u oči.

Osim boksača, pun je krvi bio sudac, ali i publika u prvim redovima do koje su letjele kapljice s Jackova čela. Uspio je izdržati do kraja borbe, ali je na kraju izgubio sudačkom odlukom.

 

Nakon borbe odmah je prevezen u bolnicu gdje mu je čelo „spojeno“ s 25 šavova, a nakon toga je pušten kući.

„Hvala svima na porukama podrške. Posjekotina je bila gadna, ali sve je u redu. Čestitam Marcusu na pobjedi. Sjajno se borio i zasluženo je pobijedio“, poručio je Jack na svom Twitter profilu.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije