Srebro zlatnog sjaja: Reprezentacija u sjedećoj odbojci stigla u BiH

A.I.M., A.S.
Srebro zlatnog sjaja: Reprezentacija u sjedećoj odbojci stigla u BiH
Foto:Radiosrajevo.ba / Doek zlatnih momaka u Tuzli

Srebrenu medalju zlatnog sjaja sa Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci,  koje je proteklih dana održano u Holandiji, donijeli su reprezentativci BiH.

Prije nekoliko trenutaka zlatni momci doputovali su iz Eindhovena na Međunarodni aerodrom u Tuzli gdje su ih dočekali članovi porodica i najvjerniji navijači.

Inače,  veliki doček na Dubravama upriličen je u organizaciji Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona, a radosni Bosanci i Hercegovci na aerodromu su se okupili oko 16. sati.

"Mislim da smo napravili veliki uspjeh. Protiv Irana... Mislim da je nemoguće igrati protiv onog čovjeka koji je visočiji metar od nas, tako da ćemo teško uspjeti i u budućnosti nešto učiniti, ako on bude igrao za Iran, a bez njega oni nemaju nikakve šanse protiv nas", izjavio je za Anadolu Agency Sabahudin Delalić po izlasku sa tuzlanskog aerodroma, dodajući da je bh. reprezentacija uoči prvenstva ostala bez Asima Medića, Beriza Kadića, Safeta Alibašića i Mirzeta Durana.

Iako nisu osvojili zlatnu medalju, naši su reprezentativci nastavili niz odličnih rezultata, a to bi, nadaju se, trebalo podstaknuti vlasti da više ulažu u ovaj i općenito u sport.

"Mi smo se plasirali u Japan i nadamo se da će biti još mnogo olimpijaca i paraolimpijaca iz Bosne i Hercegovine i nadam se da će ovaj naš, a i slični sportski uspjesi učiniti da nadležni učine korak više i da obezbijedimo bolji ambijent svim sportistima", rekao je Ermin Jusufović, dodajući da je ovo najvrjednija medalja dosad, bez obzira na to što nije zlatna.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji, a bolji od naših reprezentativaca su bili Iranci koji su slavili rezultatom 3:0.

Na ovogodišnjem SP reprezentacija BiH je u grupnoj fazi takmičenja s maksimalnim rezultatima savladala selekcije Iraka, Egipta i Poljske, u četvrtfinalu je eliminirala europskog prvaka Rusiju s 3:1, a istim rezultatom u polufinalu je bila bolja i od Brazila.

Pored tri titule svjetskih prvaka, 2002. godine u Egiptu, zatim 2006. u Holandiji i 2014. u poljskom Elblagu, najrofejniji bh. sportski kolektiv u riznici još ima devet naslova europskih i tri naslova paraolimpijskih prvaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije