Pogledajte kako su dočekani sjajni bh. odbojkaši

E. H.
Pogledajte kako su dočekani sjajni bh. odbojkaši
Paraolimpijska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stigla je danas u Sarajevo.

Avion bh. paraolimpijske ekspedicije, kojim su stigli iz Minhena, sletio je na sarajevski aerodrom oko 12:30 sati, gdje su bh. reprezentativce dočekali članovi njihovih porodica i veliki broj navijača, koji već nekoliko godina s ovim sjajnim sportistima slavi odličja.

Pogledajte kako su naši divni momci dočekani na sarajevskom aerodromu!

Iako su se izabranici selektora Mirze Hrustemovića, u finalu protiv Irana, intenzivno borili da odbrane titulu prvaka, ostvarenu tokom Paraolimpijskih igara 2012. u Velikoj Britaniji, to je bilo izuzetno teško protiv jake selekcije Irana predvođene divom Mortezom Mehrzadom.

Konačni rezultat glasio je 3:1 u korist Irana (25:21, 21:25, 25:18, 25:15), koji je ovom pobjedom u finalu stigao do šestog zlata na Paraolimpijskim igrama, a bh. odbojkaši okitili su se srebrenim medaljama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije