Srbijanski mediji ponovo ogorčeni: Perković nas je provocirala dvoglavim orlom

Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji ponovo ogorčeni: Perković nas je provocirala dvoglavim orlom
PrtScr / Sporna reakcija Sandre Perković

Najbolja hrvatska sportistkinja, bacačica diska Sandra Perković, ostvarila je pobjedu 68. Hanžekovićevom mitingu, na kojem je sedmo mjesto osvojio naš Amel Tuka u utrci na 800 metara.

Perković je, za razliku od Tuke, slavila pobjedu ispred rivalkinje Perez Allman sa hicem od 67, 60 metara.

No, jedna situacija uzbudila je srbijanske medije. Nakon što je izbacila posljednji disk, Perković je pogledala u kameru i napravila gestu koja je podsjećala na dvoglavog albanskog orla, kontroverzno slavlje koje su koristili švicarski reprezentativci albanskog porijekla Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri na Mundijalu u Rusiji na utakmici protiv Srbije (2:1).

Međutim, pojedini srbijanski mediji,su ogorčeni:

“Provokacija Hrvatice?! Sandra Perković pobjedu je proslavila pokazivanjem dvoglavog orla. Njenim potezom bila je iznenađena i HRT-ova novinarka. Srbijansku javnost je iznenadio potez Hrvatice, koja je često isticala da na natjecanjima stalno navija za sportaše iz Srbije”, samo je jedan od tekstova u srbijanskim medijima.

Istina je da se Perković hvali s drugarstvom sa Ivanom Španović, a upitana da komentira reakcije iz Srbije, kratko je kazala:  

 “To je samo značilo da je disk poletio”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije