Gospodin: Potez selektora Srbije nakon polufinala s Hrvatskom oduševio regiju

Radiosarajevo.ba
Gospodin: Potez selektora Srbije nakon polufinala s Hrvatskom oduševio regiju
Foto: Screenshot / Srbija - Hrvatska
Ne tako davno utakmice Srbije i Hrvatske u vaterpolu bile su visokog rizika. Svi se još sjećaju Kranja 2003. godine kada je na Europskom prvenstvu u vaterpolu došlo do nezabilježenih nereda u jednom vaterpolo meču.

Situacija je mnogo bolja 15 godina kasnije. Srbija i Hrvatska dvije su najveće vaterpolo sile na svijetu. Mađari, Španci, Talijani, Crnogorci, Grci, Rusi, Amerikanci, svi im gledaju u leđa.

Dueli ove dvije reprezentacije obično su finale, ili finale prije finala na velikim takmičenjima u posljednjih nekoliko godina.

Veliki sportisti Dejan Savić i Ivica Tucak trude se svojim ponašanjem stvoriti sportski rivalitet i respekt prema protivniku. Sjetimo se kako je Savić u Rio de Janeiru prije dvije godine nakon zlata čestitao Tucaku. Prošle godine zlato na Svjetskom prvenstvu osvojila je Hrvatska, a Savić i Tucak nakon utakmice u polufinalu opet su bili u zagrljaju.

Sinoć je bolja bila Srbija, a Savić je nakon pobjede umjesto slavlja sa svojim igračima, otišao do klupe hrvatske reprezentacije i srdačno se pozdravio sa suparnicima. Pritom je čak poljubio fizioterapeuta hrvatske reprezentacije Damira Luketića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije