Sportska senzacija na Koševu: Sarajlije igraju profesionalni američki fudbal protiv Slovenaca

Radiosarajevo.ba
Sportska senzacija na Koševu: Sarajlije igraju profesionalni američki fudbal protiv Slovenaca

Jedini bosanskohercegovački klub američkog fudbala KAF Sarajevo Spartans će u subotu, 23. aprila 2016. u 17 sati na stadionu Koševo igrati utakmicu protiv slovenskog kluba Domžale Tigers.

Utakmica se igra u okviru CEFL (Central European Football League) lige u kojoj se oba kluba takmiče prvi put.

Iako su postojale inicijative da se pokrenu i drugi klubovi američkog fudbala u Bosni i Hercegovini, u Brčkom i Mostaru, KAF Sarajevo Spartans je trenutno jedini aktivni klub u ovom sportu koji egzistira u BiH.

“Očekujem dobru utakmicu protiv nama zasad nepoznatog protivnika s kojim još nismo imali priliku da se susretnemo, a ovo je ujedno i posljednja prilika naših klubova da održe mogućnost za prva dva mjesta u ligi koji vode u play-off.

Zasad ta dva mjesta drže klubovi Zagreb Patriots i Kranj Alp Devils”, izjavio je kapiten KAF Sarajevo Spartansa Tony Gotovac.

Iako je dosadašnja podrška publike uglavnom bila iz redova prijatelja i familija igrača, igrači ovog sarajevskog kluba očekuju podršku svojih sugrađana i sugrađanki u ovoj predstojećoj utakmici na Koševu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije