Šok u španskom sportu: Ubijena najtalentovanija golferica Europe

Radiosarajevo.ba
Šok u španskom sportu: Ubijena najtalentovanija golferica Europe
Foto: EPA-EFE / Colin Daniel Richards

Svijet sporta, prije svega u Španiji i Sjedinjenim Američkim Državama jutros je pogodila tragedija. Stravična vijest stigla je iz Amesa, gradića smještenog u saveznoj državi Iowi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema pisanju medija u SAD-u i Španiji u jutarnjim satima na golf igralištu je pronađena torba, a potom i beživotno tijelo 22-godišnje Celije Barquin Arozamena iz Španije.

Američka policija je potvrdila da je riječ o ubistvu, a ubrzo je uhapšen i glavni osumnjičeni. Collin Daniel Richards osumnjičen je za ubistvo i nalazi se u pritvoru.

Arozamena je 2018. godine osvojila Big 12 turnir i Europsko prvenstvo. Proglašena je najboljom sportašicom na Univerzitetu Iowa State, a zahvaljujući pobjedi na EP-u osigurala je i nastup na prestižnom US Openu.

"Celia je imala zarazan osmijeh, vedar duh i svako ko je bio dovoljno sretan da je poznaje bio je blagoslovljen. Žalimo zbog tragičnog gubitka Celije, spektakularne studentice, sportašice i ambasadorke Univerziteta", rekao je direktor za sport Univerziteta Iowa State.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije