Senzacionalni Eaglesi osvojili Super Bowl u dramatičnoj utakmici

Radiosarajevo.ba
Senzacionalni Eaglesi osvojili Super Bowl u dramatičnoj utakmici
Igrači Philadelphia Eaglesa osvojili su naslov prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL zahvaljujući 41-33 pobjedi protiv branioca naslova New England Patriotsa u spektakularnom "Super Bowlu" odigranom u Minneapolisu.

Dvoboj Eaglesa i Patriotsa ponudio je ofanzivnu eksploziju s obje strane, kombinirano su ekipe osvojile ukupno 1156 jardi (Eaglesi 538, Patriotsi 618) što je apsolutni rekord u historiji lige, no moda ključnu akciju izveli su obrambeni igrači. 

Ekipa Eaglesa je vodila gotovo čitavim tokom susreta, a najveću prednost od 12 razlike (15-3) imali su sredinom druge četvrtine, ali Patriotsi se nisu predavali.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) finala proglašen je "quarterback" Eaglesa Nick Foles koji je kompletirao 28 od 43 izvedena dodavanja, od toga su tri bila za "touchdown", a usto je i uhvatio jedno dodavanje za polaganje.

Brady je postao prvi igrač u historiji koji je u "Super Bowlu" dodavanjima osvojio više od 500 jarda (28 od 48 kompletiranih dodavanja za 505 jarda), ali je ipak po treći put u karijeri izgubio finalni susret.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije