Sanjin Pehlivanović odigrao sjajan Eurotour turnir u bilijaru

Radiosarajevo.ba
Sanjin Pehlivanović odigrao sjajan Eurotour turnir u bilijaru
Foto: Fena / Sanjin Pehlivanović

Sanjin Pehlivanović je odigrao sjajan Eurotour turnir u bilijaru, stigavši do četvrtfinala smotre najboljih evropskih igrača koja se održala u turskoj Antaliji, piše Scsport.ba.

Aktuelni evropski juniorski prvak je na turniru na kojem je nastupio čak 181 igrač prošao kvalifikacione runde i stigao do elimacionih mečeva koje počinju od šesnaestine finala.

U šesnaestini finala bio je bolji od Finca Janija Siekkinena 9:4, a žrijeb je odlučio da naredni Sanjinov protivnik bude najbolji igrač svih vremena, Nijemac Ralf Souqet.

Izuzetno uzbudljiv meč završen je na kraju pobjedom Pehlivanovića, 9:7, a osvajač čak 23 Eurotoura i uvjerljivi rekorder po broju naslova morao je završiti svoj nastup u Antaliji.

Naredni protivnik bio je evropski prvak u disciplini „8“ Eklent Kaci (Albanija) i repriza polufinala posljednjeg evropskog prvenstva. Kaci je ponovo ostvario pobjedu nad našim najboljim, 9:5, i prošao u polufinale, a kasnije i u finale gdje ga je porazio Estonac Denis Grabe.

Osamnaestogodišnji Pehlivanović je otputovao u Tursku s ciljem da se plasira u osminu finala kako bi poboljšao svoj ranking, trenutno je 28. igrač na evropskoj rang listi, ali otišao je korak dalje i na narednom rangiranju popravit će svoj plasman.

Ovo je bio i izvrstan trening za Sanjina kojeg već 20. novembra čeka Svjetsko prvenstvo za juniore (do 19 godina) koje se igra na Kipru, a gdje će nastupiti najbolji mladi igrači iz svih dijelova planete.

Detalje turnira možete pogledati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije