Rio Ferdinand želi postati profesionalni bokser

AA
Rio Ferdinand želi postati profesionalni bokser
Rio Ferdinand (38), bivši fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Engleske pokušava da postane profesionalni bokser. Prema navodima britanskih medija očekuje se da će Ferdinand danas i zvanično objaviti kako ulazi u boksu.

Ferdinand će pokušati da krene stopama Curtisa Woodhousea, bivšeg fudbalera Sheffield Uniteda koji je uspio u bokserskoj karijeri i postao britanski šampion u poluvelter kategoriji.

“Želim Ferdinandu sve najbolje ako odluči da uđe u profesionalni boks. Kako može bilo ko da kaže šta možeš, a šta ne možeš da radiš. Proživimo život“, poručio je Woodhouse preko društvenih mreža.

Ove godine Ferdinand je preko društvenih mreža objavio nekoliko video snimaka na kojima trenira boks i “proziva“ britanske bokserske zvijezde Anthonyja Joshuu, Davida Hayea, Tonyja Bellewa i Tysona Furyja.

Ferdinand, kojem je potrebna licenca kako bi se okušao u profesionalnom boksu, ovog ljeta je otkrio kako mu je održavanje u formi pomoglo da očisti svoje misli nakon smrti supruge Rebecke Ellison, koja je preminula prije dvije godine od raka dojke. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije