Reprezentacije BiH danas počinju nastupe na EP u Luksemburgu

Fena
Reprezentacije BiH danas počinju nastupe na EP u Luksemburgu
Najbolji bosanskohercegovački stonoteniseri i stonoteniserke danas počinju nastupe na Evropskom ekipnom prvenstvu, koje se do 17. septembra održava u Luksemburgu.

Obje reprezentacije BiH će se takmičiti u Trećoj diviziji, a borit će se za prva dva mjesta, koja vode ka nastupu u višem rangu tamičenja - Drugoj diviziji.

U izboru selektora Vladimira Ivaneka boje BiH branit će Admir Duranspahić (Francuska), Edin Konjić (STK Mladost, Zenica) i Armin Aličić (STK Vogošća). Bh. stonoteniseri će igrati u J-grupi sa selekcijama: Škotske, Velsa, Makedonije i Kosova.

Stonoteniserke predvodi najbolja bh. igračica Emina Hadžiahmetović (STK Spin, Sarajevo), u ekipi su još Sanja Milojica (STK Prijedor) i Snježana Marković (STK Perućica, Foča), a selektorica je Nada Marković.

Bh. tim će na EP-u igrati u I-grupi u kojoj su još: Norveška, Estonija, Latvija, Škotska i Makedonija.

Na otvaranju prvenstva bh. stonoteniseri danas će igrati protiv Kosova (13.00 sati), dok će stonoteniserke za protivnice imati selekciju Latvije (16.00 sati).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije