Ramsi i Patriotsi izborili Super Bowl, ali ovakva polufinala nikada nisu viđena

Radiosarajevo.ba
Ramsi i Patriotsi izborili Super Bowl, ali ovakva polufinala nikada nisu viđena
Foto: EPA-EFE / Junak trijumfa Ramsa bio je fenomenalni Greg Zuerlein

Odigrane su utakmice konferencijskih finala u NFL-u, na oba susreta uspješniji su bili gosti.

Na Super Bowlu gledat ćemo LA Ramse i New England Patriotse, a obje utakmice riješene su nakon produžetka, što se dogodilo prvi put u historiji.

Los Angeles Ramsi su u nevjerojatnom finalnom meču Nacionalne konferencije nakon velikog preokreta u Superdomeu pobijedili New Orleans Saintse sa 26:23.

Junak trijumfa Ramsa bio je fenomenalni Greg Zuerlein koji je najprije udarcem s 48 jardi donio produžetak svom timu, a potom u četvrtoj minuti produžetka field goalom s 57 jardi osigurao mjesto u borbi za trofej Vincea Lombardija.

I New England Patriotsi igrat će u 53. Super Bowlu, nakon što su finalu Američke konferencije pobijedili Kansas City Chiefse na gostovanju, također nakon produžetka. Konačan rezultat je bio 37:31.

Patriotsi su do trećeg uzastopnog finala, a ukupno devetog otkako su u momčadi Bill Belichick i Tom Brady, stigli zahvaljujući polaganju Rexa Burkheada nakon 4:50 minuta igre u dodatnom vremenu, u prvoj akciji nakon podbacivanja novčića, koji je pao na njihovu stranu.

Finale je na rasporedu 3. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije