Prijavite se na najteži biciklistički maraton u BiH - XCM Vlašić 2019

Sponzorisani tekst
Prijavite se na najteži biciklistički maraton u BiH - XCM Vlašić 2019
Foto: XCM Vlašić / Maraton na Vlašiću

XCM Vlašić je djelo entuzijasta iz Biciklističkog kluba Tempo. Nakon što su posjetili mnoge maratone u Hrvatskoj i Srbiji, shvatili su kakav potencijal Bosna i Hercegovina ima na Vlašiću.

Postoje ski staze, šume, poljane, rock gardeni, rijeke, slapovi, izvori, alpski usponi kroz borovu šumu. To je sve ono što oduševljava jednog biciklistu, a u Bosni i Hercegovini ni jedna utrka s tolikim usponima i izmjenama terena ne postoji. Prva godina je prošla jako dobro iznad očekivanja, ali ove godine s novitetima će da bude još bolja.

Maraton na Vlašiću - undefined

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Prošle godine su bile tri staze. Ove godine će biti dvije staze s novim dijelovima koji prošle godine nisu bili. Samim tim su staze produžene. Staze su mala (nazvana po porcijama ćevapa) u dužini od 36 kilometara i 1.100 metara uspona i velika 75 kilometara 2.200 metara uspona.

Prijaviti se mogu svi rekreativci, a također i oni koji imaju mnogo više kilometara u nogama, te jaču fizičku i psihičku spremnost. Oni koji voze ovakvu vrstu utrke po prvi put mogu ležernije pristupiti utrci, a oni spremniji mogu pokazati svoju izdržljivost i kondiciju na dužoj relaciji. Uživat će i vidjeti puno više, te sasvim sigurno doživjeti nezaboravno iskustvo.

Biciklistički klub Tempo u saradnji sa Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona na ovaj način želi afirmisati srednju Bosnu kao idealnu turističku biciklističku destinaciju, te popularizirati potencijale zastupljenje na ovom području za bavljenje biciklističkim turizmom.

Maraton na Vlašiću - undefined

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Pored veoma atraktivnog nagradnog fonda u okviru kojeg će biti dodijeljene brojne nagrade u dvije kategorije, organizatori su obezbijedili svim učesnicima ručak poslije utrke, te zahvaljujući brojnim sponzorima i zanimljiv i koristan startni paket.

Ovo nije samo utrka, ovo je događaj koji okuplja sve zaljubljenike u prirodu, biciklizam, avanturizam i dobro druženje.

Ukoliko se još niste prijavili, možete to učiniti online: https://xcmvlasic.com/registracija/

Maraton na Vlašiću - undefined

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije