Priča o biznismenu koji je spašavao Conora, sada je tajnoviti Irac glavna faca

Radiosarajevo.ba
Priča o biznismenu koji je spašavao Conora, sada je tajnoviti Irac glavna faca
PrtScr / David Martin koji je pomogao Conoru McGregoru

Stanoviti poslovni čovjek rodom iz Irske koji živi i radi u Kaliforniji David Martin (41), našao se u najtiražnijem američkom dnevniku USA Today. Razlog? Bio je u samom središtu haosa koji su počeli Habib NurmagomedovConor McGregor i ljudi iz njihovih timova nakon borbe za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji u lasvegaškoj T-Mobile Areni 6. oktobra ove godine.

"Nikad ne govori loše o mom bratu": Khabibova poruka prepala repera 50 Centa

Odbio prijedlog Mayweathera: Iznenađujući odgovor Khabiba Nurmagomedova

Fedor riješio borbu već u prvoj rundi: Rusu trebala samo runda da uništi protivnika

Njegovo ime ne spominje se u izvještajima o tučnjavi u Octagonu i izvan njega, niti u jednom tekstu o spomenutom događaju njegova prisutnost nije spomenuta, a držao je i pazio McGregora da ga još neko ne napadne. Čitavu priču otkrio je USA Today s njim kao sagovornikom:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sir.DavidMartin (@sir.davidmartin) on

“Bojaći se za život Conora McGregora, njegov sunarodnjak doslovno je riskirao život kad je uskočio u Octagon kako bi McGregora spasio daljnjih napada”, navodi se u uvodu teksta ovog medija.

“Ne bih rekao kako je adrenalin prevladao, već patriotizam”, kazao je David Martin novinaru Andyju Nesbittu u ekskluzivnom intervjuu ovog utorka, prenosi Net.

Bio je među ljudima koji su preskočili ogradu, a šokirao je i UFC prvaka Daniela Cormiera kojeg je pitao za koga je on u ovom haosu.

“Sjedio sam uz kavez, mislio sam da Rusija napada Irsku jer toliko je Rusa preskočilo ogradu i krenulo na mog sunarodnjaka McGregora da je tako to izgledalo. Conor je bio iscrpljen nakon borbe. Bilo mi je žao što mu nisam mogao pomoći prije nego ga je onaj tip udario s leđa. Morao sam uskočiti, osjećao sam se kao u filmu ‘Hrabro srce’. Moja zemlja me trebala u tom trenutku i reagirao sam kako sam reagirao”, kazao je David Martin.

“Martin je veliki fan UFC-a. Glavni je izvršni direktor kompanije Fantasy, koja radi s UFC-om i web stranicama. Otišao je na borbu sa svojim prijateljem, glumcem Joshom Duhamelom, koji mu je pomogao dobiti ulaznice iza Cormiera. Nikada se nije bavio borilačkim vještimana i ne zna se tući. Molio je Cormiera da smiri Habiba. Kaže da je ušao u kavez kako bi zaštitio Conora, a ne da se s nekim potuće. I, najvažnije, on je baš iz Dublina, Irske”, navodi se u tekstu USA Today.

David Martin koji je pomogao Conoru McGregoru - undefined

PrtScr: David Martin koji je pomogao Conoru McGregoru

Poduhvat irskog navijača nisu baš dobro primili u njegovoj porodici koja se zabrinula kad je vidjela Davida usred haosa. Dublin Live objavio je prepisku u WhatsApp grupi između njegove supruge, majke i sestre. One su gledale Martina u prijenosu uživo kako ulazi u oktogon.

“Jeez! Wtf? David, izlazi iz je*enog oktogona!”
“Čekaj, pa nije valjda?!”
“Je!”
“O, moj Bože! Neka pokažu reprizu.”
“Čekaj, pokušat ću ti poslati video.”
“Jesi li se čula s njim?”
“Jesam, upravo sad preko FaceTimea. Upozorila sam ga da se pripazi ruskih navijača i sukoba. Mislim da je popio par piva i krenuo zaštiti Conora. Rekao je da je morao to učiniti.”
“Sad me brine što će se dogoditi izvan dvorane.”
“Tako je, sad će svaki ruski navijač biti nabrijan na njega jer mu znaju lice.”
“Davide, ako ovo čitaš, kloni se nevolja!”

David je istaknuo i sljedeće:

“Conor je bio napadnut. Vidio sam kako se vrata kaveza otvaraju i odmah sam ušao u Octagon. Mislio sam da su svi ruski momci tamo i nisam imao izbora. Do trenutka kad sam ustao, nisam ni znao krenuti ravno ili desno. Samo sam htio zaštiti Conora jer nije imao nikoga u tom trenutku uz sebe. Tada je John Kavanagh stigao i osigurao situaciju oko Conora”, dodao je Martin.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije