Završen 4. atletski miting: Ove godine i prva utrka na 100 metara za slijepe

Radiosarajevo.ba
Završen 4. atletski miting: Ove godine i prva utrka na 100 metara za slijepe
Foto: Općina Novi Grad / 4. atletski miting

Četvrti atletski miting koji je i ove godine okupio poznata atletska imena iz naše zemlje i regiona održan je jučer na sportskim trenima u Centru „Safet Zajko“. Ovim sportskim događajem zatvorena je 23. manifestacija „Novogradski dani 2019.“ koja je trajala cijeli juni.

4. Atletski miting Novi Grad Sarajevo okupit će više od 300 učesnika iz BiH i regije

„Sa ovim mitingom se zatvaraju 'Novogradski dani 2019' manifestacija koja je trajala protekli mjesec sa puno sportskih, kulturnih i drugih događaja. Mjesec dana lijepih dešavanja je iza nas, između ostalih, danas je održano i takmičenje u bacanju kugle u kojem su učestvovali Kemel Mešić, Hamza Alić i Asmir Kolašinac, to je jedan kvalitetan nastup, a imamo i druge sportske discipline. Danas je tu puno ljudi koji su došli da u dane vikenda zajedno sa nama uživaju u lijepom ambijentu Centra 'Safet Zajko'“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić koji je pobjednicima u bacanju kugle uručio medalje.

Zlatna medalja za osvojeno prvo mjesto u disciplini bacanje kugle i postignuti rezultat 20,62 metra uručena je Asmiru Kolašincu, srebrena Kemalu Mešiću za postignuti rezultat 20,54 metra, dok je bronzana medalja pripala Hamzi Aliću za postignuti rezultat 19,30 metara.    

U utrci na 400 metara pobjedio je Damir Redžepagić, član AK Novi Grad rezultatom 48,49 sekundi, drugo mjesto rezultatom 48,75 sekundi osvojio je Rusmir Malkočević, atletski reprezentativac BiH i član AK „Sloboda – Tehnograd“, dok je treće mjesto osvojio Srđan Marić, atletičar kluba „Mornar – Bar“ iz Crne Gore rezultatom 49,19 sekundi.

Elmir Ćerimagić, predsjednik Atletskog kluba Novi Grad istakao je da se radi o do sada najboljem atletskom mitingu u gradu Sarajevu, na kojem su zastupljene discipline 60 metara revijalna trka za mlađe učesnike, zatim utrka na 100 metara, 400 metara, 800 metara i 3.000 metara. Ove godine je zastupljena i prva paraolimpijska disciplina u BiH, tj. utrka na 100 metara za slijepe - kategorija T11.

„Miting je okupio više od 112 takmičara iz Crne Gore, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a učestvuju najbolji učesnici reperezentacija iz navedenih zemalja. Drago mi je da u regionu postajemo prepoznatljivi i da mnogi pokušavaju postići norme za svjetska prvenstva na ovom takmičenju“, izjavio je Ćerimagić.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”. Miting ima za cilj da popularizira atletiku u gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je ovo jedini Atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u Gradu i tako vraća svoje mjesto kod svojih sugrađana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije