Povratak Bosnine legende: Varajić predsjednik žirija

Fena
Povratak Bosnine legende: Varajić predsjednik žirija
/ Žarko Varajić iz igračkih dana (Foto: Tempo)
Žarko Varajić, velikan evropske i ex-YU košarke predsjedavat će žirijem 16. izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Kao i svih ranijih godina partner ove manifestacije je krovna bh. sportska institucija – Olimpijski komitet BiH – a tradicionalni pokrovitelj Predsjedništvo BiH.

Varajić je sa zadovoljstvom prihvatio funkciju koja ga kako kaže na svojevrstan način vraća u grad u kojem je noseći dres sarajevske Bosne od Druge lige stigao do krova Evrope.

"Mnoge značajne velike stvari se zaboravljaju, ostaju po strani, ali mi je drago da moj i naš uspjeh sa Bosnom nije izbrisan iz sjećanja što potvrđuje i poziv meni da budem ovakve manifestacije. Veoma sam i prijatno iznenađen i drago mi je da ću moći dati svoj doprinos", istakao je Varajić.

U bogatoj biografiji nekadašnjeg kapitena Bosne i jednog od najboljih krilnih igrača svih vremena, između ostalog piše i da je tokom igračke karijere od 1966. do 1984. godine sa "studentima" bio prvak Jugoslavije tri puta, osvajač dva Kupa, te igrao finale Kupa Radivoja Koraća.

Zlatnim slovima u stranicama sportske istorije nikada neće biti obrisano osvajanje titule prvaka Evrope 1979. U finalu protiv Emersona (Vareze) postigao je 45 poena, postavivši tako rekord po broju poena postignutih u finalu Kupa evropskih šampiona (današnja Evroliga). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije