Posljednji domaći sprint legende: Usain Bolt se oprostio od Jamajčana

Radiosarajevo.ba
Posljednji domaći sprint legende: Usain Bolt se oprostio od Jamajčana
/ Twitter
Ono što se dešavalo na Nacionalnom stadionu u Kingstonu može se uporediti s "narodnim veseljem".

Oči cijele Jamajke bile su uprte u Usaina Bolta, najbržeg sprintera svih vremena, koji je pred 30 hiljada gledalaca trčao posljednju domaću utrku karijere.

Zvanični oproštaj od Kraljice sportova Bolt je najavio za 12. august kada će štafeta Jamajke, pretpostavlja se, trčati finale 4x100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

Britanska metropola označit će kraj karijere jednog od najvećih sportista svih vremena, no Usain Bolt želio je na poseban način oprostiti se i od domaćih navijača.

"Nikad nisam bio tako nervozan", rekao je sjajni sprinter nakon utrke u Kingstonu koju je dobio sa, za njega, prosječnim rezultatom od 10,03 sekunde.

Posljednji domaći nastup višestrukog olimpijskog pobjednika, svjetskog prvaka, vlasnika svjetskih rekorda na 100 i 200 metara, pratili su, između ostalih, Sebastian Coe, predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) te Andrew Holness, premijer Jamajke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije