Posejdon u bazenu: Phelpsovoj dominaciji nema kraja

Radiosarajevo.ba
Posejdon u bazenu: Phelpsovoj dominaciji nema kraja
Jedni mu se dive, drugi sanjaju da jednog dana dostignu njegov nivo, a treći konstantno prijete da će ga nadmašiti, ali on i dalje nastavlja dominirati.

Iako mu je karijera praktično na samom kraju, na njemu se to ne vidi, a koliko je silovit pokazao je i protekle noći kada je osvojio svoje četvrto zlato u Riju, ali tu nema namjeru da se zaustavi ovog ljeta.

Ipak, nije samo ta trka na 200 metara mješovito predstavljala oličenje njegove superiornosti.

Koliko je spreman i motiviran da ponovo ostavi sve iza sebe pokazao je i trenutak kada je samo sekundu nakon završetka himne Sjedinjenih Američkih Država jurnuo u svlačionicu, kako bi se ekspresno spremio za nove kvalifikacije.

Nekoliko minuta kasnije bio je na startnoj liniji za trku na 100 metara delfin, a onda je s pola snage izborio plasman u finale, gdje će ponovo napasti zlato.

Sinoćnja medalja bila je njegova 22. u karijeri na Olimpijskim igrama i ukupno 13. pobjeda u finalima, što ga stavlja među apsolutno nedodirljive sportiste na planeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije