Počeo treći Vučko trail: Najspremniji trkači startali iz Babinog Dola

Radiosarajevo.ba
Počeo treći Vučko trail: Najspremniji trkači startali iz Babinog Dola
Foto: Radiosarajevo.ba / Vučko trail 2018
Treći po redu Vučko trail u organizaciji PD Željezničar počeo je jutros u osam sati na sarajevskoj planini Bjelašnici.

Tačnije 41 takmičar koji se prijavio za utrku na 60 kilometara krenuo je sa starta iz Babinog dola. Među takmičarima vlada odlična atmosfera, a organizator je uradio sve što je potrebno kako bi svi prijavljeni trkači imali najbolje uvjete za jednu trail trku. Učešće na ovogodišnjem Vučko trailu uzelo je preko 400 takmičara iz 17 zemalja.

Najveći broj takmičara nastupit će na utrci od 13 kilometara, a start ove utrke planiran je u 12 sati. Vremenski uvjeti na Bjelašnici idealni su za trail utrku, a važno je istaći da na Bjelašnici i Visočici ovog jutra nema padavina. Takmičari će proći kroz najljepše predjele Bjelašnice i Visočice, a organizatori su pripremili okrepne stanice i takmičarima će pružiti maksimalnu logističku podršku tokom utrke. 

Osigurani su bogati startni paketi za sve učesnike, okrepna stanica za takmičare koji učestvuju na utrci od 13 kilometara je u Planinarskom domu Bijele vode, a nakon utrke sve učesnike očekuje ručak po dolasku na cilj. Nakon utrke planirano je druženje u planinarskom duhu, a za dobru atmosferu bit će zadužen DJ Zlijay i ekipa iz The Brew Co. 

Vrijedi istaći kako je učešće na ovogodišnjem Vučko trailu uzeo prošlogodišnji pobjednik najduže utrke na trailu (65 km), Duško Momić. Prošle godine Momiću je za pobjedu na trailu trebalo 11 sati, sedam minuta i 40 sekundi.

Start utrke na 39 kilometara je u 10 sati, dok će trkači prijavljeni za utrku na 13 kilometara startati u 12 sati.

Staze od 39 i 60 kilometara su ITRA-point staze, što znači da oni koji sudjeluju na njima dobijaju poene Svjetske trail organizacije. Trka od 60 kilometara je takođe kvalifikaciona trka za najveću i najpoznatiju svjetsku trku - Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

Radiosarajevo.ba je na terenu s trkačima i cijeli dan ćemo vas izvještavati o dogadjanjima na ovoj, najatraktivnijoj i najljepšoj utrci u BiH

 

Sponzori Vučko traila:

Visit Sarajevo, Supradyn, Tosama, BH Telecom, Optika Loris, Lake Hospitality, The Brew Pub, Red Bull, ZOI 84, GBT Sport, Općina Trnovo, PD Željezničar, Radio Sarajevo i Face TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije