Počele prijave za memorijalnu noćnu utrku Dženan Memić

Radiosarajevo.ba
Počele prijave za memorijalnu noćnu utrku Dženan Memić
Foto: Facebook / Memorijalna noćna trka Dženan Memić
Prva memorijalna noćna utrka "Dženan Memić" bit će održana 11. augusta 2018. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Osim utrke na pet kilometara, planiran je i poseban start za šetače koji simbolično žele podržati ovu manifestaciju.

Prijave su počele prvog juna 2018. godine, a učesnike očekuju sponzorski poklon paketi, revijalni program, te medalje za sve trkače.

Dženan Memić, preminuo je 15. februara 2016. godine u 21. godini života od povreda zadobivenih u noći osmog februara 2016. godine. Za vrijeme svog prerano prekinutog života cijenio je sport, bavio se rekreativno trčanjem, te se u slobodno vrijeme kontinuirano zalagao za dobrobit zajednice i donirao novac u dobrotvorne svrhe. U ime očuvanja sjećanja na Dženana, njegovi rođaci i prijatelji odlučili su zajedničkim snagama organizovati memorijalnu trku u Velikoj aleji, kojom je i Dženan redovno trčao.

Sav novac prikupljen od uplate za startne pozicije namijenjen je kao donacija izabranim udruženjima na prostoru BiH, "BH Futures Foundation" Mostar "Bolje Sutra" Tuzla i "Udruženje bolesnih i invalidnih osoba" Blažuj, a koja djeluju dobrotvorno u korist građanske zajednice te predstavljaju vrijednosti i prate ciljeve koje je Dženan cijenio.

Podršku ovoj manifestaciji daju i iz udruženja NGO Marathon Sarajevo i Planinarsko društvo Famos iz Hrasnice, kao i mnogobrojni partneri poput GBT iz Banja Luke, Eurofer iz Tuzle i Eko Mobil iz Sarajeva.

Prijavu je moguće izvršiti online putem obrasca na webstranici utrke, a uz startnu poziciju za uplatu, učesnici dobivaju startni broj, majicu i opskrbu tokom trke.

Memorijalna noćna trka Dženan Memić - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije