Po uzoru na sina: Khabibov otac opet organizirao borbe s medvjedima

Radiosarajevo.ba
Po uzoru na sina: Khabibov otac opet organizirao borbe s medvjedima
Facebook/Screenshot / Khabibov otac opet organizirao borbe s medvjedima

Dobro je poznato da se UFC prvak Khabib Nurmagomedov kao dječak pripremao tako što borio u parteru s mladim medvjedom. Takvu tradiciju u Dagestanu uveo je njegov otac Abdulmanap Nurmagomedov, čiji je sin preko Conora McGregora dotaknuo zvijezde i postao najbolji na svijetu.

Veliki uspjeh Khabiba probudio je veliku želju kod tamošnje djece da i oni postanu kao njihov idol, pa je tako jedan od njih također morao u borbu s medvjedom.

“Tako je počeo trening naše braće. Ovo je dobar primjer puta kako do najvećih nagrada”, napisao je u opisu videa Abdulmanap.

Međutim, da nije u pitanju baš bezazlena situacija svjedoči i trenutak kada je dječak doslovno morao spašavati svoju glavu jer ga je medvjed pokušao ujesti, a uz to ga je i vukao zubima za džemper.

Na sreću, situacija je kontrolisana sa strane, gdje su se Nurmagomedov stariji i ostali zabavljali dok je dječak vodio borbu s medvjedom. 

A kako je to svojevremeno radio Khabib pogledajte u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije