Pet medalja za BiH na Svjetskom amaterskom prvenstvu, Mahmić svjetski prvak

Fena
Pet medalja za BiH na Svjetskom amaterskom prvenstvu, Mahmić svjetski prvak
Bosanskohercegovački reprezentativci osvojili su pet medalja (po jedno zlato i srebro i tri bronze) na Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboksu (WAKO) u Budimpešti.

Posljednji od bh. boraca danas je nastupio Ahmed Krnjić, u  finalnom K1 meču kategorije do 91 kg. Član Kluba borilačkih vještina "Isak - Ze" iz Zenice u izjednačenoj borbi nije uspio da savlada predstavnika Ukrajne i na kraju se morao zadovoljti srebrenim odličjem.

Njegov klupski kolega Bahrudin Mahmić u petak je osvojio naslov svjetskog prvaka u low kicku, u kategoriji do 91 kg, nakon što je u finalnoj borbi pobijedio predstavnika Srbije.

Bronzana odličja, nakon što su zaustavljeni u polufinalu, osvojili su Slavoljub Budeša (KBK Panter Bijeljina, K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK Kruna,  Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS Titanium, Usora, K1, +70 kg).

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 takmičara iz 12 klubova, koju predvodi selektor reprezentacije Salko Zildžić, s timom trenera u kojem su Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije