Overeem se oglasio iz bolnice nakon najtežeg poraza: Usnica trenutno ne izgleda seksi

Radiosarajevo.ba
Overeem se oglasio iz bolnice nakon najtežeg poraza: Usnica trenutno ne izgleda seksi
Foto: Twitter / Alistair Overeem

U Washingtonu je proteklog vikenda održana UFC-ova priredba na kojoj su u glavnoj borbi večeri u kavez ušli Nizozemac Alistair Overeem i Surinamac Jairzinho Rozenstruik, da bi iz njega kao pobjednik izašla  "Surinamska zvijer" kako zovu Rozenstruik.

Brutalni prizori: Slavni UFC borac nakon nokauta ostao bez velikog dijela usne

U Washingtonu je održana UFC-ova priredba na kojoj su u glavnoj borbi večeri u kavez ušli Nizozemac Alistair Overeem i Surinamac Jairzinho Rozenstruik. "Surinamska zvijer" kako zovu Rozenstruik je nadolazeća velika zvijezda UFC-ove teške kategorije i to je dokazao protiv Overeema. Naime, Jairzinho Rozenstruik nastavio je svoj impresivni pobjednički UFC niz, ali uz pravu dramu.

Naime, samo četiri sekunde prije kraja borbe koju bi bodovno izgubio, on je uspio nokautirati Alistaira Overeema.

Jairzinho je u petoj rundi plasirao razornu kombinaciju direkta i krošea te je poslao Overeema na spavanje. Međutim, epilog je bio podosta brutalan.

Naime, Overeemu je Jairzino kod nokauta otkinuo ogroman komad usnice.

Nekoliko sati nakon borbe Overeem se javio iz bolnice.

"Upravo me ušivaju. Usnica ne izgleda previše seksi u ovom trenutku... Sudija je prebrzo označio kraj borbe ako se mene pita, ali nadam se da ste uživali u njoj", napisao je na svom Twitteru Overeem.

Ovo je možda najteži poraz koji je Overeem pretrpio u dosadašnjoj svojoj UFC karijeri.

Surinamskom borcu je ovo deseta pobjeda u deset dosadašnjih mečeva, a Overeem je do sada nanizao čak 18 poraza, no, može se pohvaliti s 45 pobjeda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije