Olimpijski komitet BiH nagradio Tuku sa 15.000 KM

Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet BiH nagradio Tuku sa 15.000 KM
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800m na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi, naveli su iz Olimpijskog komiteta BiH.

„Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini. OK BiH je davno prepoznao i podržao Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio ovu simboličnu nagradu iz nebudžetske kase Olimpijskog komiteta BiH. 

Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove“, naveli su iz OK BiH.

Životni put Amela Tuke: "Gazela iz BiH" koja je rođena za medalje

Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Naš najbolji atletičar osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi u utrci na 800 metara. "Gazela iz Bosne i Hercegovine" je osuđen na uspjeh i medalje sa velikih takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije