Olimpijska šampionka: Na takmičenju me silovao legendarni Vitalj Ščerba

Radiosarajevo.ba
Olimpijska šampionka: Na takmičenju me silovao legendarni Vitalj Ščerba
Bivša sovjetska i ukrajinska gimnastičarka Tatjana Gutsu na svojoj Facebook objavila je da je bila žrtva silovanja prije 26 godina.

Prema njenim riječima, tokom putovanja na takmičenje, silovao je kolega iz nacionalnog tima tadašnje Zajednice nezavisnih država (bivši SSSR) – legendarni bjeloruski gimnastičar Vitalj Ščerba.

"Ne bojim se više. Sada mogu reći da sam silovana 1991. godine tokom takmičenja u Stuttgartu", napisala je Gutsu. 

Ščerbu je nazvala "čudovištem" zbog kojeg je niz godina bila zatvorena u vlastitim strahovima.

Osvajačica dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni dodala je da joj podršku nije pružio nijedan član reprezentacije.

"Vidjeli su i čuli sve, ali nisu željeli pomoći tada 15-godišnjoj djevojčici", napisala je Gutsu koja trenutno živi u SAD-u.

Bit će interesantno vidjeti kako će na optužbe reagirati Vitalj Ščerba, jedan od najboljih gimnastičara u historiji ovog sporta. Ščerba je osvojio čak šest zlatnih medalja na Olimpijadi u Barceloni, a trenutno živi i radi u SAD-u gdje je s porodicom potražio sigurnost nakon pljačke kuće i pokušaja otmice kćeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije