Održano 2. kolo Quickie dječije atletske lige

Promotivni tekst
Održano 2. kolo Quickie dječije atletske lige
Foto: Promo / Idilična atmosfera u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“

Najslađi projekat, koji organizuje Atletski klub Novi Grad Sarajevo sa ciljem prepoznavanja i otkrivanja talenata kod dječaka i djevojčica od 5 do 12 godina, je i ove subote, 11. maja, donio idiličnu atmosferu u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“.

Idilična atmosfera u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“ - undefined

Foto: Promo: Idilična atmosfera u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“

U 2. kolu 3. sezone Quicke dječije atletske lige pravo nastupa ostvarilo je 204 djece, od kojih 93 dječaka i 111 djevojčica. Lijepo vrijeme je izuzetno pogodovalo još boljoj zabavi i izvrsnom raspoloženju, te je takmičenje u svakom segmentu teklo prema planiranom redoslijedu.

Kao što je već poznato, liga je podijeljena na 4 grupacije shodno starosnoj dobi učesnika koji su ovaj put su imali priliku ostvariti zapažene rezultate u diferentnim disciplinama u odnosu na prethodno kolo.

Idilična atmosfera u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“ - undefined

Foto: Promo: Idilična atmosfera u Sportsko-rekreativnom centru „Safet Zajko“

„Žuti“ (2014/13) i „Crveni“ (2012/11) su odmjeriti svoje atletske spospobnosti u skokovima i sprintu – 5 vezanih sunožnih skokova iz mjesta u dalj i 50m prepone.
„Narandžasti“ (2010/09) i „Bijeli“ (2008/07) su imali priliku da se dokažu u bacanju vortexa, ali i sprintu 60m.

Rezultate sa današnjeg kola možete pogledati OVDJE!

Tabelu sa bodovima po kategorijama možete vidjeti OVDJE (u rubrici ČLANOVI I REZULTATI LIGE).

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su uzeli učešće u organizaciji ovog događaja, te sa velikim nestrpljenjem iščekujemo iduće kolo koje će se održati 01.06.2019. u istom ambijentu, sa početkom u 9:00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije