Nijemac Matthias Dolderer imao najbrže vrijeme iznad Dunava

Promotivni tekst
Nijemac Matthias Dolderer imao najbrže vrijeme iznad Dunava
/ Red Bull Air Race
Prelijepa Budimpešta bila je glavna destinacija adrenalinskog vikenda.

Čak 70. po redu utrka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva deveti put je organizovana iznad Dunava. U jednim od najtežih uslova finale nije održano, ali je pobjedu ostvario Nijemac Matthias Dolderer jer je do tada imao najbrže vrijeme. Na drugom mjestu završio je Austrijanac Hannes Arch, dok je na poziciji tri bio Matt Hall iz Australije.

Četvrta ovosezonska utrka bila je neizvjesna, a 14 vrhunskih pilota svojim je manevrima mamilo uzdahe prisutnih gledatelja.  Novim trijumfom Dolderer se učvrstio na prvom mjestu. No, još uvijek ne može sa sigurnošću tvrditi da će na kraju postati svjetski prvak. Ipak, šanse je sada znatno poboljšao. Drugoplasirani iz glavnog mađarskog grada Hannes Arch ostao je da „puše za vratom“ vodećem Nijemcu.

„Bila je ovo 'luda' utrka. Ipak, nakon prvog leta mislio sam da će to biti loš vikend. No, stvari su se popravile u drugom letu. Sretan sam“, kazao je nakon utrke Dolderer.

Arch je bio zadovoljan dojmovima nakon takmičenja u Budimpešti.

„Budimpešta me voli, a i ja volim ovaj grad. Volim usku i zahtjevnu stazu. Zadovoljan sam drugim mjestom, svojom izvedbom i reakcijom mog tima“, naglasio je Hannes.

I Matt Hall je na kraju istakao kako je ,sagledavajući kompletan učinak, zadovoljan i da je dobro biti na postolju.

Utrku u Budimpešti pratio je domaći pilot Peter Besenyei, koji je donedavno sudjelovao u veličanstvenim zračnim okršajima najboljih, a sada u svemu uživa iz sigurne udaljenosti, dajući prijeko potrebnu podršku svojim prijateljima.

Naredno takmičenje održat će se u Ascotu 13. i 14. augusta.

Rezultati takmičenja u Budimpešti (prva trojica):

1.Matthias Dolderer (Njemačka) 11,25 poena

  1. Hannes Arch (Austrija)  9 poena
  2. Matt Hall (Australija) 6,75 poena

Ukupni poredak (prvih pet):

1.Matthias Dolderer (Njemačka) 41,25 poena

2.Hannes Arch (Austrija)  26 poena

  1. Kirby Chambliss (SAD) 25,25 poena
  2. Yoshihide Muroya (Japan)  22,5 poena
  3. Nicolas Ivanoff (Francuska) 22 poena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije