Nije gotovo dok ne pređete liniju: Zbog preuranjenog slavlja ispustila pobjedu

Radiosarajevo.ba
Nije gotovo dok ne pređete liniju: Zbog preuranjenog slavlja ispustila pobjedu
Foto: Instagram / Lucy Kennedy

Biciklistkinja Lucy Kennedy iz Australije je na utrci Giro Rosa u Italiji propustila pobjedu iz neobičnog razloga - prerano je počela slaviti misleći da će biti prva.

Nekoliko metara prije završetka utrke, 30-godišnja biciklistkinja je podigla ruku ubijeđena da je već pobijedila. Njenu neopreznost je iskoristila 32-godišnja Marianne Vos iz Holandije, navodi portal Unilad.

Zbog obične gluposti trku je umjesto na prvom završio na desetom mjestu

U jednoj sekundi je Kennedy ispustila pobjedu odnosno dopustila da prvoplasirana bude njena rivalka iz Holandije. U trenutku kada ju je Vos prestigla, shvatila je da je pogriješila. Svojim izrazom lica je to i pokazala.

Ovu ne tako uobičajnu situaciju je komentarisala Kennedy preko svoje Twitter profila.

"Definitivno sam naučila lekciju: voziti brzo sve do finiša. Bolno je kada znam da sam bila tako blizu prvog mjesta. Ali sretna sam svojom formom", napisala je.

Nekadašnji profesionalni biciklista Cadel Evans je također preko ove društvene mreže komentarisao ovaj događaj.

"Svi smo izgubili onda kada smo bili ubijeđeni da ćemo pobijediti. Ali, nikada nije gotovo dok ne pređeš preko linije. Glavu gore, već sutra će biti nova prilika", njegove su riječi ohrabrenja za Kennedy.

Ona je za list New Zealand Herald rekla da je sretna zbog rezultata bez obzira na razočarenje koje je doživjela u posljednjoj minuti, piše Unilad.

 
 
 
View this post on Instagram

Heartbreak At The Giro Rosa!

A post shared by GCN - Global Cycling Network (@globalcyclingnetwork) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije